Marketing advies zzp voor Personal trainer - krachtige vrouw

Marketing advies voor zzp’ers; hoe je meer en betere klanten aantrekt

Herken jij dat? Als coach, trainer of adviseur ben je het liefst vol passie bezig met jouw klanten. Jij inspireert hen, zet aan tot actie en weet jouw klanten perfect te triggeren tot het nemen van de juiste vervolgstappen. Geweldig vind je het, om de groei te zien, die jouw klanten doormaken. Je weet het zeker; jouw aanbod staat als een huis!

Super natuurlijk, maar hoe zorg je ervoor dat dit fantastische aanbod onder de aandacht komt van jouw doelgroep? Oké, in eerste instantie lukt het je waarschijnlijk wel om vanuit je eigen netwerk klanten aan te trekken. En door mond-op-mond reclame blijft jouw portefeuille aardig gevuld. Maar wat nou, als je meer wilt?! Als je jouw aanbod bij een breder publiek onder de aandacht wilt brengen?

Vaak is het zinvol om je klantreis in kaart te brengen, zodat je moeiteloos klanten gaat aantrekken.

De aanleiding voor dit artikel over zichtbaar zijn als zzp’er

Recent had ik een inspirerend gesprek met een gedreven personal trainer die worstelde met de online aanwezigheid van haar bedrijf. Ze trok weliswaar klanten aan uit haar bestaande netwerk, maar ze wilde ook online nieuwe klanten aantrekken. Deze gepassioneerde dame wist zelf niet goed waar te beginnen. Met haar beperkte kennis van online marketing en social media schakelde ze daarom mijn hulp in.

Het verhaal van deze personal trainer is herkenbaar voor veel zzp’ers die graag hun online zichtbaarheid willen vergroten. De digitale wereld biedt talloze mogelijkheden, maar kan ook overweldigend zijn, als je niet weet waar te beginnen. Daarom deel ik in dit blog waardevol marketing advies en praktische tips speciaal voor zzp’ers zoals jij. Ik heb alles overzichtelijk voor je op een rij gezet, zodat je zelf kunt bekijken wat het best bij jou past.

Drieluik e-mailmarketing, zichtbaarheid en marketing advies als zzp

Speciaal voor voor zzp; een praktische gids met
marketing tips en adviezen

Of je nu een personal trainer, coach, fotograaf of een andere zzp’er bent, de strategieën en tips die ik hier deel, zijn toepasbaar voor elke kleine ondernemer. Laten we samen kijken naar verschillende manieren om jouw online zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken.

Over bepaalde onderwerpen heb ik eerder al geschreven en deze vind je in onderstaande tekst ook terug. Zo heb je als kleine ondernemer een praktische gids met tips en adviezen om jouw bedrijf online beter zichtbaar te maken.

1. Website-optimalisatie: Jouw online visitekaartje

Laten we beginnen met jouw online visitekaartje; je website. Dit is de plek waar potentiële klanten een eerste indruk van jou en jouw bedrijf krijgen. Zorg ervoor dat je website er professioneel uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Het moet aansluiten bij de uitstraling van jouw bedrijf en jouw unieke persoonlijkheid weerspiegelen. Plaats duidelijke call-to-action knoppen, zodat bezoekers weten welke actie te nemen. Meer hierover lees je op Online zichtbaarheid verbeteren inclusief handige checklist en Jouw vindbaarheid in Google verbeteren.

Lees blog:
Online zichtbaarheid van jouw website verbeteren?
https://www.ligaro.nl/online-zichtbaarheid-van-jouw-bedrijf-verbeteren/

Verbeter de vindbaarheid in Google van jouw zzp bedrijf
https://www.ligaro.nl/vindbaarheid-google-zzp-verbeteren/

2. SEO en zoekwoordenonderzoek: Vindbaarheid is key!

SEO is een magisch hulpmiddel om jouw online vindbaarheid te vergroten. Maar voordat je in het diepe springt, is het slim om zoekwoordenonderzoek te doen. Ontdek waar jouw doelgroep naar zoekt en gebruik deze zoekwoorden in jouw websitecontent en blogartikelen. Geef de juiste structuur aan de pagina, gebruik titels, koppen en opsommingen. Zorg er daarnaast ook voor dat de techniek van jouw website in orde is, de navigatie logisch en pas linkbuilding toe.

Lees blog:
Hoe doe je zelf eenvoudig een zoekwoorden onderzoek?
https://www.ligaro.nl/zoekwoorden-onderzoek-doen/

 

Zoekwoorden onderzoek doen - beter vindbaar zijn - online zichtbaarheid verbeteren - marketing advies zzp

3. Google Mijn Bedrijf en reviews; boost je lokale vindbaarheid

Heb je al gehoord van Google Mijn Bedrijf? Dit is een fantastische tool om jouw lokale vindbaarheid te verbeteren. Zorg dat je bedrijfsinformatie compleet is en verwerk de zoekwoorden die je bij stap 2 hebt verzameld. Het is daarnaast goed voor je vindbaarheid om (positieve) reviews voor jouw bedrijf te verzamelen. Tevreden klanten zijn jouw beste ambassadeurs!

4. Blogartikelen schrijven; laat je expertise zien

Jouw kennis is waardevol, dus deel het met de wereld! Schrijf blogs over onderwerpen waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is. Geef nuttige tips, deel succesverhalen en beantwoord veelgestelde vragen. Op deze manier laat je zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Meer tips lees je in het artikel Praktische gids voor het schrijven van SEO proof blog artikelen

Lees blog:
Praktische gids voor het schrijven van SEO proof blog artikelen
https://www.ligaro.nl/seo-blog-schrijven/

5. E-mailmarketing en nieuwsbrieven; blijf in contact

E-mailmarketing is een krachtig middel om in contact te blijven met jouw publiek. Lees hier het artikel over nieuwsbrieven met waardevolle content. Denk aan tips, inspiratie en exclusieve aanbiedingen. Zo bouw je een betrokken publiek op dat graag bij jou terugkomt. Geef lezers een goede reden om zich aan te melden, bijvoorbeeld met een gratis e-book of kortingscode. Lees dit artikel als je hulp nodig hebt bij de keuze van de juiste software voor e-mailmarketing.

Lees blog:
Effectieve e-mailmarketing: hoe introduceer jij jouw (online) aanbod?
https://www.ligaro.nl/effectieve-e-mailmarketing/

Slimme e-mailmarketing voor kleine ondernemers
https://www.ligaro.nl/slimme-e-mailmarketing/

Email marketing software; de beste keuze voor jouw bedrijf
https://www.ligaro.nl/email-marketing-software-beste-keuze/

E-mail marketing software beste keuze - marketing advies voor zzp

6. Online aanbod ontwikkelen; Make it Personal!

Wat kun jij online aanbieden dat jouw doelgroep aanspreekt? Denk aan online trainingssessies, een e-book of persoonlijk advies. Maak het persoonlijk en laat jouw unieke aanpak zien. Dat is wat jou onderscheidt van anderen! Zorg ervoor dat je aanbod aantrekkelijk is voor jouw doelgroep en dat het waarde toevoegt.

7. Social media; verbind met jouw doelgroep

Social media is een geweldig platform om jouw bedrijf te promoten en bruisende connecties op te bouwen. Kies daarbij voor de kanalen die het beste passen bij jouw doelgroep en wees consistent met wat je post. Leg jouw brand identity vast in een brandboard en hou dit steeds bij de hand. Toon je persoonlijkheid en ga de interactie aan. Zoek naar jouw unieke manier, vindt het leuk en hou vol!

Lees blog:
Social media inzetten voor zzp of klein bedrijf; de basisprincipes
https://www.ligaro.nl/social-media-inzetten-bedrijf/

8. On- en Off line adverteren; vergroot je bereik

Adverteren kan een krachtige manier zijn om een breder publiek te bereiken en je online zichtbaarheid te vergroten. Denk aan Facebook-advertenties, Google Ads of lokale advertenties in kranten of magazines. Vergeet niet om je advertenties te richten op jouw specifieke doelgroep.

Aan de slag als zzp met mijn marketing advies en praktische ondersteuning

Ik hoop dat je enthousiast bent geworden over alle mogelijkheden om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Onthoud dat het belangrijk is om te kiezen voor een aanpak die bij jou en jouw bedrijf past. Je hoeft niet alles in één keer te doen. Begin met een paar strategieën en bouw dit stap voor stap uit.

Maar laten we eerlijk zijn, als zzp’er heb je het vaak al druk genoeg. Het inzetten van online marketing kan overweldigend zijn, vooral als je beperkte kennis hebt van de systemen.

Als je behoefte hebt aan persoonlijk advies en praktische hulp bij online marketing, sta ik voor je klaar. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen jouw online zichtbaarheid vergroten en jouw bedrijf laten groeien!

Persoonlijk advies en praktische ondersteuning bij jouw Online Marketing

Kies voor mijn persoonlijke begeleiding en tips die perfect passen bij jouw bedrijf.

Tijdens een (digitale) kennismaking vertel ik je er graag meer over!

Telefoon: 06-306 177 43
E-mail: monique.botermans@ligaro.nl

Op LinkedIn lees je meer over mijn achtergrond en werkervaring.

Tot snel!

Online marketing | Business Support | Monique Botermans | Ligaro Support