Virtual Assistant en meer werkgeluk ervaren

Meer werkgeluk ervaren; hoe dan?

Als startend Virtual Assistant (VA) ben ik uitgebreid met dit thema bezig geweest. Ik kan iedereen aanraden – op welk punt je in jouw loopbaan ook zit – om hier ook eens uitgebreid bij stil te staan. Deze week is het Week van het Werkgeluk, dus een extra reden om hier aandacht voor te hebben!

Ken jouw unieke talenten – op weg naar meer werkgeluk

Zorg ervoor dat je weet wie je bent. Wat zijn jouw kwaliteiten, jouw waarden en drijfveren?

Ik ben goed georganiseerd, leergierig en betrokken. Verder werk ik graag zelfstandig en doelgericht en hou van een creatief randje. Kwaliteit en dienstverlenend zijn voor mij belangrijke waarden. Dat geldt ook voor respect en positiviteit in relaties. Ik streef erna om het werk van anderen (en mezelf) steeds gemakkelijker te maken. Verder vind ik het leuk om verbeteringen door te voeren.

Als je dit voor jezelf in kaart hebt gebracht dan krijg je ook beter zicht op wat er bij je past. Wat voor een soort bedrijf, welke functie of werkomgeving matcht met jou?

Ik wil vrijheid ervaren in waar en met wie ik werk; mijn eigen tijd indelen. Dat vind ik zeker terug in het ondernemerschap. Ik wil bezig zijn met taken die ik leuk vind en goed kan en daarmee andere ondernemers ondersteunen. Ik hou van afwisseling en blijf mijzelf graag verder ontwikkelen.

Breng daarnaast jouw leerpunten in kaart

Ook is het goed om jouw leerpunten te kennen. Dit geeft ook richting aan wie je bent. Hier hou je ook best rekening mee op jouw weg naar meer werkgeluk.

Voor mij is dat mijn doorzettingsvermogen; een fijne eigenschap. Toch is het nodig om hierin mijn grenzen te bewaken en op tijd hulp in te schakelen.

Op deze manier krijg je een beter beeld van waar jij blij van wordt?

Ik ben in mijn nopjes als ik anderen kan helpen om zaken te structureren. Software inrichten en verbeteren past goed bij mijn geduld en accuratesse. Ik zorg ervoor dat er met meer gemak gewerkt kan worden. Daarnaast zorg ik voor een betere kwaliteit en service naar klanten toe. Ik vind het leuk als er een creatieve toets zit in mijn werk. Het liefste werk ik voor een bedrijf in de hospitality of dienstverlening dat zich verder wil professionaliseren.

Als je weet wie je bent, wat je kunt en waar je blij van word, dan is het gemakkelijker om de juiste mensen op jouw pad te krijgen. Op deze manier kun je jouw loopbaan verder vormgeven richting meer werkplezier.

Ik ben nog volop hiermee aan het experimenteren, maar geloof er zeker in!

Mijn boekentips voor meer werkgeluk

 

Ben je benieuwd naar hoe ik werkgeluk vond als Virtual Assistant?

Door bovenstaande op een rij te zetten, ben ik gestart als Virtual Assistant. Ik bied Online marketing support en Business support. Bekijk deze pagina’s voor meer informatie over mijn diensten. Ik vertel je graag meer over hoe ik deze keuze heb gemaakt. Neem hiervoor contact met mij op via telefoon 06-30617743 of per mail monique.botermans@ligaro.nl. Op LinkedIn lees je meer over mijn achtergrond en werkervaring.

Hopelijk tot snel! 

Online marketing & Business Support - Monique Botermans - Ligaro Support