Business support; de juiste ondersteuning voor meer structuur en overzicht

 

Met Business support zorgen wij ervoor dat je als drukke ondernemer of team met meer gemak en plezier jouw werk kunt doen. Door het aanbrengen van structuur, heb je meer overzicht over jouw taken en daardoor ervaar je meer rust en focus. Wanneer de ondersteunende taken van je bedrijf of team goed zijn ingericht, kun je efficiënter werken en heb je tijd voor belangrijkere zaken. Wij helpen kleine ondernemers en mkb bedrijven met het correct inrichten en gebruiken van de ondersteunende software. Daardoor kunnen jij en/of jouw team op een professionelere manier (samen)werken. Dat leidt tot meer werkplezier en tevreden klanten!

Voor zzp / kleine ondernemerVoor mkb bedrijven en teams

Business support maakt handig gebruik van software, tools en systemen

Als drukke ondernemer of team heb je behoefte aan meer rust, overzicht en gemak. Je wil zelf kiezen waar je jouw tijd aan besteed en minder tijd kwijt zijn met alle administratieve rompslomp. Wij zetten op een handige manier software, tools en systemen in ter ondersteuning en helpen je in de uitvoering.

Ligaro Support biedt daarom Business support aan voor zzp en kleine ondernemers, waarbij Monique je als Virtual Assistant ondersteunt.

Marc zet zijn expertise in bij Business support voor mkb bedrijven en teams. Hier ligt de nadruk op eenvoudiger en efficiënter (samen)werken.

Business support, meer gemak in de bedrijfsvoering

Business support voor zzp en kleine ondernemers

Je bent al een tijd ondernemer, werkt hard, maar merkt dat er veel werk op je bord blijft liggen. Het lukt je niet om bepaalde taken af te ronden of er überhaupt aan te beginnen. Er zijn steeds andere zaken die jouw aandacht vragen en soms wordt je geleefd door de waan van de dag. Je hebt graag jouw bedrijf op orde, dus maak je steeds langere dagen of werkt in het weekend door. Daardoor voel je steeds meer stress en onrust. 

Herken jij bovenstaande? Dan is het goed om te overwegen om bepaalde taken uit te besteden of te vergemakkelijken. Het takenpakket van een ondernemer is heel divers en soms vindt je bepaalde onderwerpen gewoon lastig, niet interessant of kost het simpelweg te veel tijd.

Structuur en overzicht bieden een ondernemer rust en plezier

Ondersteuning gericht op meer gemak en sneller en prettiger kunnen werken

Als Virtual Assistant help ik je om structuur aan te brengen en bepaalde processen in jouw bedrijf te vereenvoudigen. Ik denk met je mee over verbeteringen en ondersteun je bij de praktische uitvoering. Op deze manier kun je (weer) makkelijk jouw werk en projecten organiseren. Jij bent weer “in control”! 

Denk daarbij bijvoorbeeld aan taken op het gebied van:

 

 • Officemanagement
 • Taakbeheer
 • Projectmanagement
 • Nieuwe tools en software toepassingen

Officemanagement

De ondersteunende taken van jouw bedrijf zijn goed geregeld. Waar mogelijk zijn taken geautomatiseerd. Samen bekijken we waar het beter kan.

Taakbeheer

Je hebt meer inzicht in jouw takenlijst en kunt gemakkelijk prioriteiten stellen. Je mist geen enkele deadline meer en hebt weer overzicht!

Projectmanagement

Het managen van projecten is een stuk gemakkelijker. Je genereert eenvoudig de gewenste overzichten. Plannen en bijsturen is een stuk simpeler.

Nieuwe tools / software

Wij helpen je met het optimaal inzetten van tools en software passend bij jouw bedrijf. Wij doen de praktische inrichting en het onderhoud.

Een Virtual Assistant de ideale ondersteuning voor Business support

Als Virtual Assistant bied ik ondersteuning aan gepassioneerde kleine ondernemers om hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

Dit heb ik te bieden:

 • Vereenvoudigen van offerte-trajecten, facturering en correspondentie
 • Efficiënt taakbeheer en opvolging van taken
 • Creatieve vormgeving van promotiemateriaal
 • Actueel houden van de website
 • Organiseren van bijeenkomsten
 • Ondersteuning bij diverse projecten

Ik geef advies passend bij jouw wensen en help je met de praktische inrichting. Ik richt de ondersteunende software goed voor je in. Daarmee wordt jij ontzorgd!

Bekijk mijn LinkedIn-profiel 

Monique Botermans Virtual Assistant Online Marketing Ligaro Support

Business Support voor mkb bedrijven

Om prettiger (samen) te werken bieden we Business support voor mkb bedrijven. Ook deze dienst is vooral gericht op het juist inrichten en gebruiken van de ondersteunende software. Marc neemt de coördinatie van deze dienst voor zijn rekening.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan incident & issue management; waarbij software ingezet wordt voor het registreren en bewaken van meldingen, klachten en verzoeken om informatie. Verder zetten wij de juiste software in om de samenwerking in teams te stimuleren en stellen daarrond kaders op. Hoe kun je efficiënt samenwerken, overleggen en projecten managen binnen een team en de juiste rapportages samenstellen. Daarnaast zorgen wij voor kennisborging zodat er geen kennis verloren gaat. Wij richten de software in op maat van jouw bedrijf en onderhouden deze. Tenslotte ondersteunen en trainen wij de gebruikers. Op deze manier werkt de software echt voor jouw bedrijf!

Business support, hulp voor ondernemers, meer gemak in bedrijfsvoering

Business support voor mkb bedrijven

 • Projectmanagement
 • Nieuwe tools en software toepassingen
 • Samenwerking binnen teams versterken
 • Kennisborging en kennisdeling

Projectmanagement

Het managen van projecten is een stuk gemakkelijker. Je genereert eenvoudig de gewenste overzichten. Plannen en bijsturen is een stuk simpeler.

Nieuwe tools / software

Wij helpen je met het optimaal inzetten van tools en software passend bij jouw bedrijf. Wij doen de praktische inrichting en het onderhoud.

Samenwerking binnen teams

Het team functioneert goed door passende en ondersteunende software. Eenvoudig en op diverse manieren overleggen en samen werken.

Kennisborging en kennisdeling

Door kennisdeling kun je goed inspelen op (markt)kansen en sneller groeien. Daarnaast is er aandacht voor het borgen van deze kennis.

Software en tools voor Business Support

Onze diensten zijn ontwikkeld op basis van ervaring en best practices, de (webbased) systemen zijn afkomstig van vooraanstaande producenten. Onderstaand een overzicht van software waar wij goed mee bekend zijn:

 

 • Google Workspace
 • Office 365
 • Microsoft Teams, Google Meet, Zoom en Slack
 • Trello, Asana, Notejoy en Evernote
 • Atlassian Confluence en Jira
 • Calendly
Samen ga je er voor

Inzicht krijgen in hoe wij jouw werk kunnen vereenvoudigen?

Tijdens een (online) gesprek onderzoeken wij jouw probleem of hulpvraag. Je krijgt dan direct enkele mogelijke oplossingen en concrete tips. Zo zie je hoe wij werken en weet je wat onze diensten je opleveren.

Neem contact met ons op voor een afspraak. Per mail info@ligaro.nl of telefonisch via nummer 013-5832273.

Ligaro Support Marc en Monique Botermans

Lees hier onze artikelen over Business support

Regelmatig schrijven wij relevante artikelen over Business support. Daarnaast delen wij onze persoonlijke ervaringen. Onderstaand onze meest recente blogpost. Wil je alle artikelen lezen over online marketing en over Business support? Ga dan naar onze blogpagina.

Wat is de kracht van Ligaro Support?

Ben jij benieuwd naar het verhaal achter Ligaro Support en de kracht van M&M (Marc & Monique)? Lees dan hier verder.

Online marketing en Business support - Ligaro Support - Marc & Monique Botermans