Ondernemerschap, droom, coach, doelen, zelfstandig ondernemer

Ondernemen; toen ik een klein meisje was, wist ik het al

Een eigen bedrijf starten, dat wil ik als ik later groot ben.

Ik zag het voorbeeld van mijn vader die vol passie werkte in zijn bedrijf. Hij maakte rioolreinigingsmachines, al snel had hij personeel in dienst en door zijn vakmanschap werd hij erg gewaardeerd.

Het was hard werken met soms onzekere tijden, investeren en (hopelijk) weer groeien. Mijn vader was echt iemand met “gouden handjes” die graag zelf aan de machines sleutelde, maar ook alle ondersteunende taken moesten doorgaan. Dus hielp mijn moeder hem waar ze kon. Ik was graag bij hen op kantoor, speelde verstoppertje in de watertanks van de machines, ging mee naar beurzen of mee inkopen doen bij leveranciers.

Mijn route richting eindelijk gaan ondernemen

Tijdens mijn studie volgde ik de module “Starten Eigen Bedrijf” waarin ik een plan schreef voor de overname van een horecabedrijf. Ik was er van overtuigd ooit een horecabedrijf te starten. Jaren later hadden Marc (mijn partner) en ik inderdaad een vergevorderd plan om een hoeve met feestzaal over te nemen. Dit plan bleek uiteindelijk té ambitieus en paste niet binnen de wensen van ons gezin.

Het zaadje om met Marc Botermans samen te ondernemen is toen wel geplant en begin 2019 zijn wij gestart met Ligaro Support. Ik nog inactief, aangezien ik nog niet goed wist wat mijn bijdrage zou zijn en Marc startte direct voor een opdrachtgever.

Struggles onderweg

De afgelopen twee jaren waren pittige tijden voor mij; door ziekte en het vervallen van mijn functie moest ik een ander pad bewandelen. Gelukkig kreeg ik de ruimte om te ontdekken hoe ik verder wilde en kon ik met een coach het ondernemerschap onderzoeken. VA School kwam op mijn pad en daar volgde ik een opleiding waarin je alle aspecten leert die nodig zijn voor het opzetten van een succesvolle business als Virtual Assistent.

En nu ben ik zover om als ondernemer verder te gaan! Ik weet wat ik ga aanbieden en heb ondertussen mijn eerste opdrachtgever. Helemaal blij word ik van het op orde brengen van de ondersteunende taken voor kleine ondernemers. Ik zorg ervoor dat het dagelijkse werk en projecten gemakkelijker zijn georganiseerd en help met (online) promotie. Doordat er meer rust en structuur is, ontstaat het vertrouwen om zaken los te laten en blijft er meer ruimte over voor jouw passie. 

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met mij op en ik vertel je er graag meer over.

 

Ben je benieuwd waarin ik jou kan ondersteunen?

Mijn diensten zijn onderverdeeld in Online marketing support en Business support. Bekijk deze pagina’s voor meer informatie. In een oriënterend gesprek  vertel ik je er graag meer over. Neem hiervoor contact met mij op via telefoon 06-30617743 of per mail monique.botermans@ligaro.nl. Op LinkedIn lees je meer over mijn achtergrond en werkervaring.

Hopelijk tot snel! 

Online marketing & Business Support - Monique Botermans - Ligaro Support