Effectieve e-mailmarketing voor jouw bedrijf

Effectieve E-mailmarketing: hoe introduceer jij jouw (online) aanbod?

E-mailmarketing is een effectieve strategie om je te onderscheiden van anderen en jouw unieke aanbod te promoten bij je doelgroep. Door e-mailmarketing juist in te zetten, bouw je een connectie en vertrouwen op bij je doelgroep.

In dit artikel ontdek je de unieke combinatie tussen jouw website, social media en e-mailmarketing. Ik geef je ook enkele concrete tips voor een succesvolle e-mail campagne en je krijgt een idee van de verschillende toepassingen.

Als coach, trainer of adviseur wil je de kracht van digitale marketing optimaal inzetten; dus doe er je voordeel mee!

De krachtige combinatie van website, social media en e-mailmarketing

Om op een herkenbare en passende manier online zichtbaar te zijn, zorg je ervoor dat alle online kanalen met elkaar verbonden zijn. De uitstraling van jouw website klopt met die op social media en komt op een aantrekkelijke manier terug in jouw e-mailmarketing. Door op jouw unieke manier aanwezig te zijn, trek je klanten aan die bij je passen en bouw je een waardevolle relatie met hen op. Laat zien dat je begrijpt waarmee ze worstelen en biedt een logische oplossing.

Door een juiste combinatie van website, e-mailmarketing en social media bouw je aan een sterke marketingstrategie. Elk onderdeel versterkt namelijk het volgende.

loslaten en werk uitbesteden aan Virtual assistant

Hoe pas je deze strategie op de juiste manier toe?

Als ondernemer snap je dat je niet zonder een website kunt, waar meer informatie te lezen is over jou, je diensten en je expertise. Op social media wil je diezelfde boodschap verspreiden en zo in contact komen met jouw doelgroep. Wanneer je eenmaal de interesse hebt gewekt van potentiële klanten, wil je hen vervolgens actief benaderen via e-mailmarketing. Daarom zorg je ervoor dat zij zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief, webinar of live event of bijvoorbeeld een gratis e-book kunnen downloaden.

Op deze manier kun je je online zichtbaarheid vergroten, je merk versterken, je doelgroep beter bereiken en uiteindelijk je bedrijf laten groeien. 

Effectieve e-mailmarketing; wat houdt het in en wat zijn de voordelen?

E-mailmarketing stelt je in staat om een authentieke relatie op te bouwen met jouw doelgroep. E-mailmarketing biedt een directe manier om in contact te komen met je potentiële klanten en regelmatig waardevolle informatie met hen te delen. Je kunt deze informatie exact afstemmen op het gedrag en de behoefte van je doelgroep. E-mailmarketing systemen helpen je om dit effectief in te zetten.

Lees hier hoe je de beste keuze maakt voor email marketing software voor jouw bedrijf.

De voordelen van e-mailmarketing zijn o.a.:

 • Je hebt e-mailmarketing in eigen beheer en bent daardoor minder afhankelijk van anderen.
 • De impact van mail is veel groter dan via social media. Lezers moeten een vervolgactie nemen op jouw mail.
 • E-mail is sterk ingeburgerd en onmisbaar in onze maatschappij.
 • Met e-mailmarketing kun je een specifiek en gesegmenteerd aanbod doen
 • Het is daarnaast een goed middel voor relatiebeheer. Als iemand al klant is, bestaat er een grotere kans op vervolgaankopen.

Op welke manier integreer je e-mail marketing in jouw online zichtbaarheid?

Er zijn verschillende manieren waarvoor je als coach, trainer of adviseur e-mailmarketing kunt inzetten. Denk maar eens aan het aanbieden van een e-book, gratis weggever of het organiseren van een webinar of live-event. Ook het opzetten van een meerdaagse challenge is een interessante manier om meer mogelijke klanten bewust te maken van jouw aanbod. E-mailmarketing is een krachtige manier om een waardevolle relatie met je doelgroep op te bouwen.

Tips en toepassingen e-mailmarketing

Het aanbieden van een e-book

Je kunt een e-book schrijven over een onderwerp dat relevant is voor je doelgroep en waarin je waardevolle informatie, tips en inzichten deelt. Om toegang te krijgen tot het e-book, vraag je bezoekers om hun e-mailadres achter te laten. Op deze manier bouw je een e-maillijst op van geïnteresseerden, die openstaan voor verdere communicatie.

Zorg ervoor dat je e-book van hoge kwaliteit is en dat de inhoud waardevol en interessant is. Hiermee vergroot je de kans dat mensen zich aanmelden voor je e-maillijst en je expertise waarderen.

Organiseeer boeiende webinars voor diepgaande interactie

Organiseer een webinar over een onderwerp dat aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep. Vraag mensen om zich vooraf in te schrijven met hun e-mailadres om deel te nemen. Dit stelt je in staat om direct contact met hen op te nemen en hen waardevolle informatie te sturen. Zorg ervoor dat je webinar interactief en waardevol is, zodat de deelnemers geïnspireerd raken en meer van je willen leren.

Uitdagende challenges om betrokkenheid te creëren

Een challenge is een kortdurende, intensieve periode waarin je je doelgroep uitdaagt om een specifieke actie te ondernemen. Dit kan variëren van het implementeren van nieuwe gewoonten tot het behalen van specifieke doelen. Een challenge biedt niet alleen waarde en motivatie voor je doelgroep, maar het stelt je ook in staat om een gevoel van gemeenschap en betrokkenheid te creëren.

Je kunt een challenge promoten via je website en social media kanalen en deelnemers vragen om zich aan te melden met hun e-mailadres. Tijdens de challenge kun je regelmatig e-mails sturen met tips, aanmoedigingen en waardevolle informatie. Op deze manier bouw je een sterke band op met je doelgroep en vergroot je de kans dat ze klant bij je worden. 

En dan? Hoe ga je actief aan de slag met het opvolgen van leads

Het opvolgen van leads is een belangrijk onderdeel van e-mailmarketing. Zodra iemand zijn e-mailadres heeft achtergelaten, stuur je regelmatig waardevolle content, updates over je diensten en specifieke aanbiedingen. Focus daarbij op de verschillende stadia van de klantreis en pas je communicatie daarop aan. Voor nieuwe leads kun je bijvoorbeeld informatie delen die hen helpt je beter te leren kennen. Warme leads ‘verleid’ je met gerichte aanbiedingen en mogelijkheden voor samenwerking. Door leads actief op te volgen vergroot je de kans dat ze uiteindelijk klant bij je worden.

Nog wat laatste tips over effectieve e-mail marketing

 • Maak gebruik van aantrekkelijke en responsive e-mail sjablonen.
 • Zorg dat je goed op de hoogte bent van de interesses en behoeften van je doelgroep.
 • Voeg een pakkend onderwerp toe en zorg voor een overzichtelijke opmaak en heldere call-to-actions.
 • Personaliseer je uitnodigingen en maak gebruik van exclusieve aanbiedingen voor deelnemers.
 • Verstuur aankondigingsmails / herinneringen vlak voor het webinar.
 • Maak een follow-up na het webinar met opnames, FAQ en vervolgaanbod.
 • Check, check, dubbelcheck je e-mailcampagne voor verzending. Stuur jezelf altijd een testmail en test automatiseringen vooraf uit.
 • Experimenteer met het tijdstip van verzenden.
 • Maak liefst gebruik van een (double) opt-in en zorg dat je in orde bent met de AVG.

Voor de gevorderde e-mail marketeer

 • Segmenteer je e-maillijst en stuur gerichte e-mail berichten op basis van specifieke  interesses (bijv. specifieke dienst of iemand heeft de pagina “Over mij” bekeken).
 • Ga na waarin jouw publiek is geïnteresseerd en richt daar je e-mailmarketing op in.
 • Bedenk een strategie om het aantal contacten op je e-maillijst verder te laten groeien.
 • Monitor de respons op je campagnes; Wat is het openingspercentage en de doorklikratio en hoe is de conversie?
 • Probeer eens een A/B test uit en achterhaal wat het beste voor je werkt.

Effectieve e-mailmarketing is de sleutel tot het succes van jouw online coaching of training.

Door jouw website, social media en e-mailmarketing op de juiste manier te combineren en gebruik te maken van concrete tips zoals het opbouwen van e-maillijsten, het voeren van effectieve e-mailcampagnes, het creëren van geautomatiseerde funnels en het promoten van webinars, kun je jouw doelgroep effectief bereiken en betrekken.

Ga aan de slag en ontdek hoe e-mailmarketing jouw online business naar nieuwe hoogten kan brengen!

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen met e-mailmarketing?

Als Virtual Assistant en allround expert op het gebied van Online marketing help ik zzp-ers, coaches en adviseurs bij het inrichten en vergemakkelijken van hun Online marketing. Ik heb ervaring met verschillende e-mailmarketing systemen waaronder Mailerlite, Active Campaign/Mailblue en LaPosta.

Kun jij wel wat hulp hierbij gebruiken? Tijdens een (digitale) kennismaking vertel ik je er graag meer over!

Telefoon: 06-306 177 43
E-mail: monique.botermans@ligaro.nl

Op LinkedIn lees je meer over mijn achtergrond en werkervaring.

Tot snel!

Online marketing | Business Support | Monique Botermans | Ligaro Support