Certificaat Start een succesvolle business als virtual assistant

VA School – wat een leuke inspirerende reis

In eerste instantie heb ik onder de loep genomen wie ik ben, wat ik goed kan en wat voor mij belangrijk is. Daarna kon ik verder met het ontdekken en beschrijven van mijn ideale klant en het bepalen hoe deze te bereiken. Ik heb veel tips gekregen over het ondernemerschap, diverse online tools, social media, website ontwikkelen en online marketing. In de laatste modules stond zorg voor jezelf en een kijkje in de toekomst centraal.

Wat een mooie inzichten tijdens deze ontdekkingsreis en wat ben ik gegroeid de afgelopen 6 maanden. 

Een uitdagende eindopdracht

Voor de eindopdracht heb ik teruggeblikt op alle onderdelen van de 15 modules. Hierdoor kon ik bepaalde onderwerpen nog scherper wegzetten. Geen must voor een certificaat bij VA School, maar onze vernieuwde website is begin 2022 online gegaan zie www.ligaro.nl. Hier is nog wat werk aan, maar ik ben al blij met wat er al staat. Verder heb ik een videopitch opgenomen, dat was echt een drempel voor mij…

En heel tof om te doen: ik heb een boekomslag gemaakt voor “mijn boek” waarin ik mijn reis tot eind 2023 beschrijf. Deze wil ik dus zeker met jullie delen.

Opbouwende en persoonlijke feedback van VA School

Van Nicolette (VA School) kreeg ik persoonlijke feedback op alle onderdelen en nog een aantal tips. Zij heeft echt met aandacht mijn eindopdracht gelezen, dat kon ik wel merken. Mijn pitch wil ik nog wat upgraden door nog meer in te zoomen op mijn Ideale klant, hierover later meer. Mijn uitdaging tijdens dit traject lag echt in durven: zichtbaar zijn, gesprekken aangaan, gewoon beginnen/doen en zekerheden loslaten.

Ik heb het gedaan…
En ik begin het steeds leuker te vinden om uit mijn comfortzone te stappen!

Aan de slag als ondernemer

Met veel plezier ben ik nu aan de slag als Virtual Assistant en help kleine ondernemers om hun werkprocessen en systemen in te richten en te verbeteren. Bij mijn eerste klant kan ik mijn creativiteit kwijt in de ondersteuning rondom haar website, nieuwsbrieven, e-mailmarketing en salesfunnels. Ik help haar om de customer experience te verbeteren.

Dat smaakt naar meer… 

Mooi pakket ontvangen als (bijna) afsluiter van VA School

Supertof en origineel steeds de pakketjes die worden verzonden vanuit VA School. Als start ontving ik een pakket met een roze opblaasbare flamingo, confetti, slingers, chocolade met confettisnoepjes en een roze bril. Dat was al een mooi begin! Tussendoor nog een boek over klantbeleving ter inspiratie en nog enkele leuke kaartjes. En vandaag dan het feestelijke doosje met daarin mijn certificaat.

The adventure continues…

Gelukkig is mijn avontuur bij VA School nog niet klaar; ik ben actief en lees met veel interesse de berichten in de verschillende Facebookgroepen van VA School – een mooie manier om kennis en ervaringen te delen en met elkaar te connecten.

Komend jaar ga ik aan de slag met VA Masterplan – iets minder intensief dan de opleiding – maar zeker een uitdaging om mij verder te ontwikkelen als Virtual Assistant.

Your life comes down to your decisions, if you change your decisions, you’ll change your life – Mel Robbins

Wil je meer weten over de opleiding van VA School kijk dan zeker op deze website.

 

Ben je benieuwd waarin ik jou kan ondersteunen?

Mijn diensten zijn onderverdeeld in Online marketing support en Business support. Bekijk deze pagina’s voor meer informatie. In een oriënterend gesprek  vertel ik je er graag meer over. Neem hiervoor contact met mij op via telefoon 06-30617743 of per mail monique.botermans@ligaro.nl. Op LinkedIn lees je meer over mijn achtergrond en werkervaring.

Hopelijk tot snel! 

Online marketing & Business Support - Monique Botermans - Ligaro Support